ARCHITECTURAL LIGHTING DESIGNER. M.A. | SPACE PLANNER M.A.

Hej. og tak for din nysgerrighed.

Jeg hedder Pizzie Holmsted. Jeg har en master fra KTH, Stockholm, som Architectural Lighting Designer samt en master fra Danmarks designskole, som Space Planner. Og jeg søger arbejde, eller andre former for samarbejde.

Efter flere år at have arbejdet som lysdesigner i udlandet, valgte jeg at prioritere samlivet med min hustru, Franziska, her i København. Og da mit første barn blev født, fandt vi økonomien til at jeg kunne blive hjemmegående far.

-og alt imens jeg har nydt min nye rolle som far, for min nu 4 årige, datter Else Thea,og endog blevet far til endnu en datter, Lilo Fiene, i august 2022, har jeg udarbejdet flere mindre projekter, på et tværfagligt grundlag som Lysdesigner og Space Planner.

På trods af dette savnede jeg det kreative samspil der opstår mellem engagerede kollegaer, de faglige udfordringer ved større projekter, og begyndte at søge arbejde.  –men hvem kunne forudse nedlukningen?

Og jeg erfarede at kun få arkitekttegnestuer og ingeniør- og rådgivningsfirmaer har en stillingsbetegnelse: ”Lysdesigner”. Men hvorfor ikke overveje en Lysdesigner M.A. ǀ Space Planner M.A,  i forbindelse med projektudvikling?

– for i takt med den stadig stigende interesse og efterspørgsel for lysdesign, bør lysdesign indtænkes fra de første visioner. Derved vil det, i langt højere grad, fremstå som en naturlig del af rummet og det arkitektoniske udtryk.

Lysdesign er andet end blot beregninger og overholdelse af anbefalede lysniveauer. Det bør også designes så lyset bidrager til den samlede oplevelse med optimal visuel komfort for alle, lige fra vuggestuebarnet til plejehjemsbeboeren.

Samtidig skal lyset skabe tryghed. Og tryghed skabes ikke blot ved at tilføre mere lys, men gennem bedre planlagt belysning.

De tilførte belysningselementer skal i dagtimerne indgå i et aktivt samspil med omgivelserne, bidrage til at skabe identitet og stemning med afsæt i projektets konkrete kontekst og sikre rummets funktioner i en menneskelige skala døgnet rundt. Og min lange, dokumenterede tværfaglige erfaring viser, at jeg formår at arbejde holistisk i krydsfeltet mellem rum og lys. 

Så forhåbentlig vil det udvalg af mine projekter, der ligger på hjemmesiden pizzie.dk,  kunne åbne for overvejelserne om en fremadrettet prioritering af lysdesign, som del af jeres fremtidige virke. Allerhelst gennem ansættelse, eller andre alternative samarbejdsformer, med mig.

-og jeg håber på et møde.

med venlig hilsen

PizziE Holmsted. 

Architectural lighting designer. M.A. | Space Planner. M.A.